15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://yollarbenibekler.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
Motosikletle uzun yol için yükleme nasıl yapılmalı? motosiklet uzun yol

Motosikletle uzun yol için yükleme nasıl yapılmalı?

İki teker sevdalılarının motosikletle uzun yol yapma zamanları geldi sayılır ve çevremizde bir çok arkadaşımızın bu yolculuklarında motosikletlerini nasıl yükleyecekleri konusunda bir çok hatasını görüyoruz. Gelin, elimden geldiğince sizlere bazı ipuçları vereyim.

Motosikletle uzun yol için yükleme nasıl yapılmalı? ktm duke 390 uzun yol 01 299x300

Akşehir yollarında KTM Duke 390

Gerektiği kadar eşya taşıyın. O çok sevdiğiniz ayakkabı, yeni aldığınız t-shirt filan derken, çoğu zaman motorunuzun taşıyabileceğinden fazlasını yüklediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Tabii yeterli iç çamaşırı, temizlik için ıslak mendil gibi çözümleri de göz ardı etmeyin. Sonuçta yolda olacaksınız, ve “kirlenmek güzeldir” sloganını temsil edecek hale geleceksiniz. Benim tavsiyem arka çanta dışında bir de sosis çanta ile elde edebileceğiniz 50-60 litrelik bir yükleme kapasitesi olacaktır. Sırt çantası ve/veya depo üstü çanta da size gereken desteği verecektir. Yan çantalarınız varsa ne ala, ancak kumaş yan çanta kullanırken, yükten dolayı sarkabileceğini ve tekerinize sürterek zarar verebileceğini de unutmayın. Son olarak yan çantaları eşit ağırlıkta yüklemeye çok özen gösterin. Nedenini anlatmama gerek yoktur sanırım.

Motorun yükleme kapasitesini aşmayın. Önemli olan güvenliğiniz ve çok yüklediğiniz bir motorda, normal gazlamanız bir anda önünüzü kaldırmanızla sonuçlanabilir. Bu nedenle motorunuzu yükledikten sonra en az 30 dakika normalden daha sakin sürün. Bu süre içinde kas hafızanız, motorunuzun yüklenmiş haline göre tepki vermeyi öğrenecektir. Buna ek olarak motorunuzun hızlanması ve yavaşlaması alışık olduğunuzdan daha farklı olacağından, sollama yaparken, ani fren gereken anlarda bu hale alışmanız hayati önem taşıyacaktır.

Gideceğiniz yol hakkında bilgi edinin. Stabilize yollarda yüklü halde sürüşünüz fazlasıyla zorlaşabilir, dik rampalar yorucu olabilir, rüzgarın çok olduğu alanlarda yükünüz motorunuzun yalpalamasına sebep olabilir. Mola yerlerinizi önceden belirleyin ki, yoldaki gelişmeler ne olursa olsun, düzgün bir şekilde yolculuğunuza devam etmenizde sıkıntı yaşamayın.

Motosikletle uzun yol için yükleme nasıl yapılmalı? ktm duke 390 uzun yol 02

Feribot beklerken çantanın hali…

Elinizin altında olması gerekenleri, kolay yerlerde bulundurun. Durduğunuzda içeceğiniz su, yağmurluğunuz, telefonunuzun yedek şarjı, varsa kullanmanız gereken ilaçlar, lastik bakım kiti gibi unsurları bagajınızın dibine yerleştirmeniz, boş yere motordaki yükü indirip, yeniden yüklemenize neden olabilir. Bu yüzden sırt çantanız, depo üstü çantanız veya yükün en üstünde bulunacak bir yerde muhafaza etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Genellikle uzun yola çıkarken yanıma alacaklarımın listesini şu şekilde yaparım, umarım sizin de işinize yarar.

  • Ruhsat. Naylon bir koruma ile cebinizde olsun.
  • Ehliyet.
  • Güzergahın harita çıktısı.
  • En az bir depo benzinlik nakit para. Geri kalan naktinizi banka hesabınızda tutmanız tavsiyemdir.
  • HGS kartınız, veya geçeceğiniz ücretli geçişler için ücretin kolay bir yerde hazır olmasını sağlayın.
  • El feneri
  • Ufak bir makas veya çok işlevli çakı
  • Koli bantı
  • Temizlik için bez ve ıslak mendil
  • Yedek anahtarınız
  • Lastikli file ve kanca
  • Yük bağlantı şeriti
  • Disk kiliti
  • Cep telefonu ve şarj aleti kulaklık mikrofon seti
  • Bandana

 

Paylaş:
Önceki Yazı
6 aylık kullanım sonrası Xiaomi Yi 4K İnceleme ve Yorum
Sonraki Yazı
Motovlog İçin En İyi 7 Video Düzenleme Programı

0 Yorum

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: